23 februarja, 2023

Včasih so bili le mobilni telefoni, saj noben mobilni operater še ni obstajal

Včasih se znajdem v kakšni situaciji, ko se malenkost bolj zavedam, kako dober je mobilni operater, pri katerem sem. Ne dolgo nazaj sem bila v Trstu, in ko sem prispela čez mejo, sem takoj prejela obvestilo, ki ga vedno pošlje mobilni operater, ko prestopiš državno mejo.

Včasih so bili le mobilni telefoni, saj noben mobilni operater še ni obstajal

Poleg vseh obvestil sem prejela še obvestilo, koliko imam porabe podatkov v tujini, kar me je spomnilo na to, kako je bilo včasih. Včasih smo morali za vse plačevati. Za vsako sporočilo za vsako minuto. Na začetku niti mobilnih podatkov ni bilo. Na začetku tudi noben mobilni operater ni obstajal, to se je pojavilo kasneje. Včasih me kar zaboli v denarnici, ko pomislim, koliko denarja smo plačali za to, da smo poslali le nekaj nepomembnih sporočil. Danes je vse tako zelo drugače, da je nepredstavljivo. Vsega imamo preveč. Podatki v tujini so do določene porabe brezplačni. Še ne dolgo nazaj so bili tudi podatki izjemno dragi, sedaj nikoli več ne uporabljam interneta, ker imam na voljo toliko brezplačnih podatkov, da mi ni treba o tem razmišljati.

Če pomislim, kako se je vse okoli mobilne telefonije v dvajsetih letih spremenilo in nadgradilo je prav neverjetno. Vsekakor je seveda tudi zelo pomembno, kakšen je mobilni operater, pri katerem si, čeprav večina ponuja zelo veliko možnosti za udobno porabo mobilne telefonije. Malce razlike vseeno je, ampak ne veliko. Največ se pa seveda razlikuje v ceni, saj so nekateri dražji, drugi cenejši. In pa seveda nekateri bolj zanesljivi nekatere manj. Tisti mobilni operater, pri katerem sem, je vsekakor zelo zanesljiv, saj sem pri njem že več kot deset let in nikakor ga ne bi menjala, ker sem enostavno preveč navajena nanj. Morda le, če bi našla kakšnega, ki je bolj ugoden, in ima vse, kar ima ta, pri katerem sem. Ampak dokler se to ne bo našlo, bo ta mobilni operater ostal tisti, pri katerem bom.

14 februarja, 2023

Najdene stare lanterne v najemniškem stanovanju

V atriju sem našla stare lanterne, ki potrebujejo malce nege, da bodo zopet lepe in uporabne. Niti nisem vedela, da so tam. Sicer je pa to zelo pogost pojav pri najemniških stanovanjih, ker nikoli ne veš, kaj vse se skriva po omarah. Vedno najdem kje kaj, kar niti ne pričakujem je na koncu zelo uporabno. Edino, kar me običajno zmoti, je to, da je to pospravljeno nekje med šaro in je po navadi umazano in zaprašeno, in to tako, da bi človek najraje najprej to vrgel proč. 

Najdene stare lanterne v najemniškem stanovanju

Ampak te lanterne so bile preveč lepe in starinske, da bi to naredila. Verjamem, da jih je nekdo popravil tja, ker mu niso bile všeč. Res je, da nekaj časa lanterne, niso bile najbolj zanima dekoracija za dom. Zadnja leta se pa vedno bolj pogosto pojavljajo in tudi vedno bolj so zanimive. Tudi te, ki so novejše, imajo zelo lep sodobni pridih, ki je ustvarjen skozi ideje starejših modelov. Ne vrača se le moda, ampak tudi dekoriranje doma.    

Ko sem najdene lanterne namočila v banji v vodi in čistilu za dobro uro sem ji končno lahko do konca oprala. Šele po tem sem videla, kako so v resnici lepe. Le barva je bila ponekod že zelo sprana, zato sem se odločila, da jih bom pobarvala. Poslala sem fotografijo lastnici, da ji pokažem, kaj sem našla in kako sem jih očistila, ter vprašala, ali jih lahko pobarvam. Odločila sem se da bom vse pobarvala na črno barvo, da bodo vse v enakem stiku. Nekje bom naredila bele detajle, da malce poživim celotno strukturo. Zelo kmalu sem dobila odgovor, da lahko lanterne, pobarvam, ker jih v takšnem stanju zagotovo ne bo več uporabljala. Prsila me je tudi naj ji, potem pošljem račun za barvo, da mi to odšteje pri najemnini in seveda, da lanterne, potem ostanejo v stanovanju, kar je bil pa seveda v v vsakem primeru načrt. 

6 decembra, 2022

Stanovanje na Obali- nepričakovan nakup

Moji starši so se naenkrat odločili, da se bodo selili. Meni osebno ni bilo prav nič jasno, kaj točno se dogaja, njima pa je bilo, kajti odločitev sta sprejela in to tudi naredila. En dan sta mi povedala, da bosta kupila stanovanje na Obali in da ko bosta šla v penzijo čez eno leto, se bosta na obalo tudi preselila. Kakšen šok sem doživel, ker se o tem res nismo nikoli pogovarjali, očitno pa je bilo, da onadva pa sta se. Ko sem ju vprašal, zakaj ravno stanovanje na Obali, sta mi povedala, da imata na Obalo posebne spomine in da sta imel vedno željo, da bi živela ob morju. Jaz sem za to željo slišal prvič, vedel sem samo to, da sta se na morju spoznala.

Stanovanje na Obali- nepričakovan nakup

Želel sem vedeti več, zakaj potem nismo že od začetka živeli na obali? Pa sta mi razložila, da nista imela te možnosti in če sta hotela zgraditi dom, sta morala v kraj, kjer je bilo to mogoče. Tako sem videl njihovo željo po morju in odločitev spoštoval. Hišo sta tako pustila meni in ošla v stanovanje na Obali. Sedaj, ko ju obiščem vidim, kako sta srečna in zadovoljna, da sta šla na obalo. To je bil res njun kraj, kjer sta cvetela. Sam sem ostal v prvi hiši, ker sem imel v tem kraju vse. Tako službo, punco, kot prijatelje. Je pa res, da sem velikokrat sedel v avtu in jih šel obiskat.

Nepričakovan nakup je tako postal naš drugi dom in prav vesel sem, da sta se tako odločila, kajti imeti danes stanovanje na Obali ni mačji kašelj, ker so težki časi. Stanovanja pa se samo dražijo, onadva pa sta stanovanje na Obali kupila še ravno pred tem, ko so se cene še zvišale. Vse ima svoj namen in čas. Jaz pa imam dva doma. 

11 novembra, 2022

Vraščen noht in smučanje

Vsi vemo, kako nadležna stvar je lahko vraščen noht, kajti bolečine so lahko kar močne. Sama sem imela vraščen noht, ko se je začel moj dopust. Tako da vsi vemo, da je to naslabši čas, ko imamo lahko vraščen noht, kajti lahko nas ovira pri hoji. Ker je bila zima in smo imeli rezervacijo v hotelu na smučišču, sem se odločila, da ne bom odpovedala, čeprav sem vedela, da imam veliko težavo. Vseeno smo šli in vseeno sem upala, da bom lahko smučala. Danes vem, da sem bila preveč optimistična, kajti vsak bi vedel, da če imaš vraščen noht, da ne boš mogel smučati.

Jaz nisem gledala tako, namreč, ko se obula pancerje, se mi je zdelo, da imajo prsti dovolj prostora in da me noht ne bo bolel. Seveda sem pozabila na gibanje navzdol. Ko sem se prvič spustila po hribu, sem komaj prišla do konca proge, ker me je vrašečn noht tako zelo bolel. Ker smo že bili v hotelu, seveda nisem mogla premakniti termina in tako sem ostala sama v sobi, ko so drugi šli smučat. To je zame bil najslabši dopusti in sedaj vem, da če me bo karkoli pred dopustom bolelo, bom raje dopust premaknila, kot pa da na dopust grem in moram počivati. 

Vraščen noht in smučanje

Že tako sem človek, ki neprestano miga in nima obstanka. Takoj po dopustu sem šla delat, seveda me je vraščen noht bolel, vendar se nisem dala. Ko se je moj vraščen noht pozdravil, sem organizirala vikend smučanje in si dala duška za vse za nazaj. Tako mi je bilo prijetno, da sem ponovno lahko smučala. Vem pa to, da vraščen noht ni kar tako, kot pa sem tudi sama mislila, kajti bolečine so kar hude, pa imam visok prag bolečine. 

Ne pojdite na dopust, če imate vraščen noht, ker se ne boste imeli lepo. 

5 novembra, 2022

Lepši pogled – pravilno oblikovane obrvi

Kako do pravilno oblikovanih obrvi:

  • naučite se sami, kako pravilno oblikovati obrvi,
  • pojdite do salona, kjer bodo to naredili namesto vas,
  • prosite prijateljico, ki se na to spozna,
  • imate srečo in so vaše obrvi idealne.

Ženske se danes lotijo skoraj vsega, kar je povezano z njihovo lepoto, zato si tudi večina žensk samih oblikuje obrvi in tako imajo vedno urejene in lep pogled. Problem nastane, ko nimaš tega talenta in si obrvi ne znaš oblikovati, tako kot bi bilo zate najboljše, da se ti poda k obrazu in očem. Zato pa so tu lepotni saloni, da vas naučijo, ali pa da vas enkrat na mesec razvajajo in obrvi oblikujejo namesto vas. Sama nisem nikoli oblikovala obrvi, dokler nisem enkrat čisto naključno prišla do salona, kjer so mi z nitko oblikovali obrvi. Moram priznati, da me je bilo strah, da me bo bolelo, ker sem precej občutljiv človek, ampak me ni in tako sem se lahko na koncu pogledala v ogledalo in videla bistveno razliko, kako lepe obrvi imam in kako so mi pravilno oblikovane obrvi polepšale oči. Moje oči so vedno bile lepe, leta pa naredijo svoje, zato sem bila še toliko bolj pozitivno presenečena, da sem spet lahko videla ta moj lepi pogled, ki sem ga pogrešala. 

Lepši pogled - pravilno oblikovane obrvi

Sedaj točno vem, kakšne obrvi potrebujem, vendar vseeno ne bom obrvi oblikovala sama, ampak bom vseeno hodila točno v ta salon, ker mi je obrvi res lepo oblikujejo. Sedaj vem kam moram iti in lahko se naročim že v naprej, da bom vedno imela lepe obrvi. Poskrbite za vaš videz, kajti tudi če mislite, da ne potrebujete lepo oblikovanih obrvi, se poglejte potem, ko si jih boste oblikovali na novo, kakšna je to razlika med prej in potem. Enostavno bo vaš obraz lepši in vaš pogled vidnejši. Saj veste, oči so zrcalo duše in obrvi lahko naredijo te oči še lepše. 

29 septembra, 2022

Peugeot vozila so znana po prepletanju učinkovitosti in izraznosti

Ko kupujemo vozilo, smo vsekakor pozorni zlasti na blagovno znamko oziroma na proizvajalca. Izjemno priljubljena blagovna znamka za vozila je tudi Peugeot, kar se odraža na cestah, kjer lahko vidimo številna njegova vozila.

Pri nakupu novega ali rabljenega vozila Peugeot smo pozorni na številne modele. Kateri je najprimernejši za nas s testnim preizkušanjem vozil lahko ugotovimo tudi sami.

 

Novo ali raje rabljeno Peugeot vozilo?

Seveda je pri izbiri Peugeot vozila najprej treba vedeti, ali nameravamo kupiti rabljeno ali povsem novo vozilo. Če smo osredotočeni na rabljene avtomobile, moramo pri izbiri biti še toliko bolj pozorni. Predvsem je pomembno, da je rabljeni avto kar se da dobro ohranjen. A na prvi pogled tega zagotovo ne moremo soditi sami. Ravno zato je še toliko pomembneje, da nam pri tem pomagajo strokovnjaki s tega področja.

Pri izbiri novega Peugeot vozila imamo verjetno nekaj več svobode, saj so na voljo številni modeli. Ne glede na to, kako so videti, pa se prav vsa vozila francoskega proizvajalca ponašajo s skupnim imenovalcem. V njih se namreč prepletata učinkovitost in izraznost.

Peugeot vozila so znana po prepletanju učinkovitosti in izraznosti

 

Podrobnejši opis vsakega Peugeot vozila in njegove tehnologije

Morda vam je kakšen model še posebej všeč, vendar se vam ga nikakor ne splača kupovati kar na pamet. Pred nakupom je najbolje, da vsa prevozna sredstva temeljito preverite. Za začetek je dovolj dober vir informacij kar internet, kjer se ponudniki Peugeotovih vozil predstavljajo vozila tudi s podrobnimi opisi.

Osredotočite se tudi na tehnologijo izbranih modelov. Ko si boste izbrali nekaj finalnih vozil, je seveda čas za testiranje. Zapeljite se do prvega ponudnika in si izbrana finalna Peugeot vozila poglejte še v živo.

 

Cena vozil Peugeot

Pri izbiri novega ali rabljenega vozila nas seveda v prvi vrsti zanima tudi cena. Ta je odvisna od številnih dejavnikov, ne nazadnje seveda tudi od tega, ali se odločimo za novo ali rabljeno vozilo priznanega francoskega proizvajalca.

25 julija, 2022

Žal sem se uštela in sedežna garnitura ne bo moja

Mislila sem, da bo sedežna garnitura od lastnice hiše dejansko kmalu moja, pa sem ugotovila, da v rednici ne bo. Vrata, ki vodijo do mojega stanovanja, so preozka, da bi se lahko sedežna prinesla skozi njih. Prav škoda mi je bilo tega, po eni strani. Ampak po drugi strani pa niti ne, ker imam včasih občutek, da s posledično več dovoli, ko naredi kakšno takšno gesto in potem misli, da je ne vem kaj.

Čeprav sem si vseeno po tihem želela, da bi imela sedežno garnituro, saj je res v tem stanovanju nimam. Imam pa vsaj bambusov stol in en drug malce večji enosed, kar je pa tudi dovolj, v primeru, če imam kakšne obiske. Ali pa mi je do tega, da sem v dnevni sobi in delam, kaj kar lahko tam delam. Ta trenutek sem večino časa v studiu, saj se večino časa posvečam glasbi. Nekako mi to najbolje ustreza zadnje čase. Toliko časa sem izgubljala za neumnosti, da sedaj ne želim več niti sekunde izgubljati za karkoli drugega, kot za tisto, kar me veseli. To je pa večino časa, glasba, petje in šport. Seveda imam še službo, ampak to no vedno tisto, kar me najbolj veseli. Brez zabavnih stvari je pa človek težko v ravnovesju. In pri meni so te tri stvari tiske, ki mi predstavljajo pozitivne trenutke. Morda je edino šport sem in tja tak, da je neprijeten, ko se mi ne da. Ampak v večini je vseeno nekaj, kar me izpopolni, kar je pa zelo veliko in tudi najbolj pomembno. Dokler mi ni treba po cele dneve sedeti na kavah in poslušati neumnosti, sem več kot zadovoljna. 

Žal sem se uštela in sedežna garnitura ne bo moja

19 junija, 2022

Sredi poletja pletem odeje iz volne velikanke

Včasih mi je res čudno, ko imam spomladi več dela s pletenjem odej iz volne velikanke kakor pa pozimi. Vedno sem bila prepričana, da je to nekaj, kar bo najbolj zanimivo pozimi, ker je le odeja iz volne, in to zelo debele volne. Vse pa kaže na to, da sem se popolnoma zmotila, saj imam ponovno nekaj odej naročenih, katere bom morala splesti. Medtem ko se bo pol sveta kopalo v morju in bo imela na sebi najmanjše kose oblačil, bom jaz pletla odeje iz volne velikanke. Kdo bi si mislil, da bo kaj takega nekoč moja nova realnost.

Sredi poletja pletem odeje iz volne velikanke

Danes sem prejele skoraj dvajset kilogramov volne, iz katere bom spletla naročene odeje. Potem grem pa na zasluženo masažo. Ko imam toliko odej na hitro za splesti me celo telo boli in če ne grem v kratkem na masažo, tudi z jogo potrebujem najmanj dva tedna, da se vrnem na normalno stanje. Res je kar zahtevno fizično delo, ki mislim, da ni za vsakogar. Jaz sem se navadila, na začetku sem pa vsekakor imela kar veliko izzivov.

Včasih mi je takšno delo vzelo kar nekaj odstotkov več časa kakor danes tudi. Spomnim se, ko sem pletla prvo odejo in sem jo pletla v nedogled. Še dobro, da moja hitrost ni ostala pri tem. Odvisno od velikosti odeje je, koliko časa bom porabila, ampak običajno porabim nekje med eno uro in pol do sedem ur pletenja za eno odejo. Vedno si vzamem tudi odmor na vsako uro ali pa najkasneje na uro in pol, ker drugače bi po treh urah lahko zaključila in imela odmor še naslednji dan. Tudi opazila sem, da več časa, ko pletem v enem kosu, počasnejša sem. Če si pa vzamem na prave trenutke petnajst minut odmora, se pa nikoli ne upočasnim s pletenjem.

5 junija, 2022

Tek na smučeh je odlična priložnost za razgibanje celega telesa

Najverjetneje je tudi vam znano, da tek na smučeh slovi kot ena od najbolj koristnih pa tudi nadvse zdravih športnih zimskih dejavnosti. Izjemno učinkovito poskrbi za razgibanje celega našega telesa. Med vadbo so praktično dejavne prav vse mišice. Med premikanjem si pomagamo z mišicami nog, dodatno hitrost pa dobimo s pomočjo mišic rok.

Mišice trupa pri teku na smučeh dobro poskrbijo za pravilno držo ter za ohranjanje ravnotežja. Ker tek na smučeh ni tako zelo intenzivna dejavnost in ne obremenjuje pretirano samo ene skupine mišic, ga lahko brez težav opravljamo tudi po več ur zapored.

 

Za krepitev celega telesa in za izgubo nekaj odvečnih kilogramov

Sicer pa je tek na smučeh vrste športa, ki je zlasti priljubljena pri osebah, ki si želijo dovolj učinkovito okrepiti celo telo in izgubiti nekaj odvečnih kilogramov. V povprečju lahko z eno uro vadbe pokurimo približno 500 kalorij, kar pa je precej. Ob nekoliko težjih vzponih pa lahko v eni uri pokurimo celo do 1000 kalorij.

S tovrstno vadbo torej lahko svoje telo pripravimo še na številne druge dejavnosti.

Tek na smučeh je odlična priložnost za razgibanje celega telesa

 

Vadba, ki je odlična priložnost za vse starosti in oba spola

Ena od zagotovo največjih prednosti, ki jih ponuja tek na smučeh, pa je ta, da se z njo lahko ukvarjajo osebe vseh starosti, primerna je za oba spola. Torej je takšna rekreacija odlična priložnost tako za mlajše kot tudi starejše osebe, ki so različno telesno pripravljeni.

V primerjavi s smučanjem, je tek na smučeh tehnično bistveno manj zahtevna aktivnost. Posledično se ga lahko bistveno hitreje priuči oziroma usvoji. Je torej odlična izbira tudi v primeru, če zimskih športov ravno ne obvladamo najbolje.

 

Eden od najvarnejših zimskih športov

Na sploh pa je tek na smučeh označen tudi kot eden od najbolj varnih športov na sploh. Kot smo že omenili, se med vadbo ne obremenjuje nobenega dela telesa posebej. Po drugi strani pa so pri smučanju na primer obremenjena predvsem kolena in stopala. Pri teku na smučeh temu ni tako, posledično je tudi tveganje za poškodbe bistveno manjše.

27 maja, 2022

Jutranje veselje v postelji

Danes zjutraj je bilo v našem domu zelo živahno. Odkar imamo pri hiši štirinožnega prijatelja, so jutra zelo zabavna. Verjetno se vam v glavi poraja vprašanje, zakaj? Sicer psu ne dovolimo skakanja po postelji, vendar kdaj pa kdaj je preprosto treba narediti izjemo, kajne. Ker so otroci na šolskem taboru, mož na poslovnem sestanku v tujini, sem v hiši popolnoma sama. Seveda na to situacijo nisem navajena, zato sem se odločila, da našemu kužku dovolim vstop v spalne prostore.

Jutranje veselje v postelji

Takoj, ko se je začelo daniti, sem odprla vrata spalnice in potreboval je le minuto, da je priskakljal k meni v objem. Njegovo navdušenje je bilo seveda nepopisno, tako lepo je bilo videti, kako zelo me ima rad. Hitro je skočil na posteljo in že sem ga imela v svojem objemu. Energija in toplota, ki jo je oddajal, je bila nalezljiva. Počutila sem se zelo prijetno, zdaj razumem ljudi, ki pravijo, da jim ob pogledu na svojega štirinožnega prijatelja zaigra srce. Lahko vam povem, da sva skupaj tako uživala, da se nama ni in ni mudilo iz postelje. Prav to jutranje druženje naju je zelo povezalo, saj vidim velik napredek v najinem odnosu. Kuža je z družino bolje povezan, popravil pa se je tudi pri poslušnosti, kar je res velik napreden. Najprej sem mislila, da sem s to potezo brcnila v temo, zdaj pa vidim, da sem naredila pravo potezo. Priznam, tudi meni je bilo zelo lepo v njegovi družbi. Bo to postalo stalna praksa? Kdo bi vedel.