Prihaja poletje in na oknih bodo nujni komarniki

Na slovenski obali imamo en vikend, ki smo ga naredili sami. Tako smo večkrat doli, ker nam je res lepo in se tudi dobro počutimo. Še do lani nam komarniki niso prišli na misel, čeprav smo imeli kar nekaj težav z njimi. 

Letos pa smo se odločili, da bomo montirali dobre komarnike, ki bodo preprečili vstop raznemu mrčesu. Ni šlo toliko za določen mrčes, koli mi je bilo pomembno, da sem jaz lahko odprla okno in sem vedela, da ne bo nič prilezlo ali priletelo v hiško. Kajti nismo bili vedno gori in če so bila okna odprta nikoli nisi mogel vedeti, kaj je prišlo skozi okno. Sedaj ko bodo komarniki, me ne bo več strah, ker bom vedela, da v hiški ne bo nič. Vsako pomlad gremo dol in naredimo čistko, tako kot je treba. Kajti preko zime, ko hiška stoji, zunaj zraste trava, v hiški pa se nabere prah in nekatera hrana ni več užitna. 

Res so nam letos prišli prav komarniki, ker nismo pričakovali, da bo toliko komarjev. Nobeno leto jih ni bilo toliko, kakor jih je bilo letos. Tako smo bili srečni, ker so jih komarniki ustavili in noči so bile mirne. Prav noben komar ni prišel v hiško, da nam ne bi dovolil spati. Res so komarniki super, ne vem, zakaj smo tako dolgo premišljevali, da smo jih kupili. Lahko bi jih montirali takoj tisti dan, ko smo postavili hiško. Vendar smo bili prepričani, da jih ne potrebujemo. Sedaj jih imamo in z komarniki je tudi naše življenje lepše. Če po večerih pridejo komarji, nas zavarujejo komarniki, ker se umaknemo v hiško. 

Tako smo začeli razmišljati, da bi bilo dobro, da so komarniki tudi na hiši doma. Prav nič se ne bi branila, posebej v dnevni sobi ali spalnici.